Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

Još jedna pobeda u duhu zajedničkih vrednosti

„Sportski dani TITAN Cementare Kosjerićˮ prepoznatljivi su izraz delotvornosti naše politike održivog razvoja, koju iskazujemo kroz saradnju sa svim lokalnim udruženjima, ustanovama i institucijama, u nameri da posredstvom zajedničkih aktivnosti podržimo uključivanje sugrađana i umrežavanje organizacija, oblikujući ravnopravnu i delotvornu komunikaciju između TCK i sredine u kojoj živimo i poslujemo.

 

Akcija pešačenja, koja svake godine označava početak Cementarine sportsko-rekreativne manifestacije, obuhvatala je 10 km dugu stazu od gradske Olimpijske česme, preko Banjice i Brajkovačke čeke, do domaćinstva „Stojanićˮ, u Stojićima. Da svaki predeo očuvane prirode našega kraja okrepljuje duh i telo, i pruža neizmerno zadovoljstvo kretanja, uverilo se oko 80 učesnika ove pešačke ture koju je, kao i do sada, osmislilo Planinarsko-ekološko društvo „Subjelˮ, jedan od vodećih promotera fizičke i zdravstvene kulture svih generacija u Kosjeriću, i dugogodišnji Titanov saradnik na tom polju.

Nastupio je, zatim, period sportskih nadmetanja, pa se u petodnevnom nizu, sa tribina gradske fiskulturne hale razlegalo navijačko bodrenje, upućeno favoritima u malom fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu, pikadu i streljaštvu. Preko 150 učesnika, ekipno i individualno, dali su sve od sebe da, u duhu fer igre i časnog rivalstva, animiraju publiku i ukažu na važnost fizičke aktivnosti, zdravog života, društvenog i timskog uključivanja. Zahvalnicama i prigodnim poklonima nagrađen je trud takmičara, sudija i organizatora, koji su na primeru ovog sportskog događaja pokazali da svaki učesnik može biti koristan član tima, ukoliko ima priliku da potpuno iskaže svoje sposobnosti.

   

Stimulativni međuljudski odnosi koje negujemo u svom kolektivu, kao i sa saradnicima, partnerima i svim drugim društvenim akterima – otvaraju prostor za razvoj ljudskih i profesionalnih potencijala, i preduslov su uspeha u svim oblastima poslovanja Titan Cementare Kosjerić. Ovaj koncept prenosimo i na okruženje, i nastojimo da ga oživimo u svim područjima našeg uticaja. Zato smo ponosni što „Sportski dani TCKˮ među brojnim sugrađanima popularišu vrednosti do kojih nam je stalo: posvećenost zdravlju i psihofizičkoj kondiciji, kolektivnu povezanost i timsko zalaganje, što je garancija dobrih postignuća na svim poljima rada.

Na početku pete decenije postojanja, Titan Cementara Kosjerić je svoj rođendan obeležila svečanim skupom, kome su prisustvovali zaposleni u kompaniji, predstavnici opštinskih tela, organizacija i ustanova, kao i drugi partneri sa kojima Cementara sarađuje. Tim povodom, predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada i dalja poslovna orijentacija kompanije. Ova promocija pravi smisao dobija u kontaktu sa sugrađanima, sa kojima TCK deli svoje poslovne nazore, istovremeno uvažavajući kvalitetne povratne sugestije, upravljene ka ostvarenju boljih životnih uslova u zajednici.

 

U čast godišnjici TCK, otvorena je prva izložba fotografija koje su naši zaposleni dostavili na tematski konkurs – „Titan Cementara Kosjerić: foto-priča o namaˮ. Nagrade za najupečatljivije fotografske kadrove osvojili su autori:
1. mesto – Radenko Blagojević
2. mesto – Miladin Kovačević
3. mesto – Dejan Gavrilović

U okviru ranije ustanovljenog programa nagrađivanja, na svečanosti kompanije proglasili smo najbolje Progres predloge zaposlenih. Nagrade su dobili:
1.    nagrada: HR TCK – Nadogradnja sistema za evidenciju radnog vremena (Info Time), dodavanjem novog dela aplikacije koji će omogućiti elektronsko ocenjivanje učinka zaposlenih
2.    nagrada: Božo Simeunović – Izmena načina učvršćenja i pozicioniranja fotoćelije na palet pack-u postrojenja paletizacije cementa
3.    nagrada: Miroslav P. Stefanović – Izrada fiksnog razvoda komprimovanog vazduha na postrojenju drobilice

Prema tradicionalnom ceremonijalu, na proslavi Dana fabrike uručene su jubilarne nagrade zaposlenima, za neprestanu vernost kompaniji, merenu decenijama posvećenog rada. Ovogodišnji  jubilarci su:

10 godina
DRAGAN MIJAILOVIĆ
LJILJANA SPASOJEVIĆ TOŠOVIĆ   
DRAGAN JOSIPOVIĆ   
ALEKSANDAR ANĐELIĆ   
DOBRIVOJE OSTOJIĆ

20 godina
LJUBAN MELENTIJEVIĆ
VLADAN MATOVIĆ   
SRETEN VASILJEVIĆ   
VLADAN VITEZOVIĆ   
MILAN BOGDANOVIĆ   
ZORAN KIJAČIĆ   
RATKO OSTOJIĆ   
SILVA ĐORĐEVIĆ   
DRAGAN ĐUKIĆ   
SLAVKO KOVAČEVIĆ   
DAVOR MILOVIĆ

30 godina
MILOŠ B. OSTOJIĆ
ZORAN VITEZOVIĆ   
MILINKO DESPOTOVIĆ   
DRAGOSLAV TODOROVIĆ   
DOBROSAV OSTOJIĆ   
VIDAN ĐUROVIĆ   
MILAN SAVIĆ

40 godina
VITOMIR MILIĆEVIĆ
TOMISLAV RATKOVIĆ   
MILOJKO GAVRILOVIĆ   
NOVICA MARKOVIĆ   
BOŽO SIMEUNOVIĆ   
MILE POPOVIĆ
< nazad na sve vesti