Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

TCK predstavila je Izveštaj o DOP i OR za 2015. godinu

TITAN Cementara Kosjerić šesti put za redom predstavila je Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju, u kom je napravljen osvrt i na ulaganja u  lokalnu zajednicu tokom 2015. godine, a čija vrednost iznosi preko 146.000 evra. Takođe, doprinos koji je TITAN Cementara Kosjerić pružila ekonomiji Republike Srbije u 2015. godini iznosi gotovo 23.000.000 evra. Izveštaj ispunjava najviše međunarodne smernice Inicijative globalnog izveštavanja (GRI G4) i unapređen je u odnosu na prethodni dokument za „napredni nivo usklađenosti“.

 

Za svoje zalaganje u oblasti društveno odgovornog poslovanja TITAN Cementara Kosjerić prošle godine dobila je čak dva priznanja ─ Priznanje za doprinos nefinansijskom izveštavanju u Srbiji od strane Foruma za odgovorno poslovanje, kao i priznanje za najbolju inicijativu, od0nosno napredak u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, od TITAN Grupe.


 

             


 

„U svom poslovanju vodimo se postulatom ’Činiti što manje lošeg i činiti što više dobrog’. Odani ovom stavu, nastojimo da zajedno sa svojim zaposlenima, saradnicima i građanima oblikujemo prostor uzajamne afirmacije, zasnovane na zalaganju, dijalogu, integritetu i poštovanju principa koji nam osiguravaju uspešno trajanje u vremenu. U skladu sa principima održivog razvoja nastavićemo sa podrškom lokalne zajednice i unapređenjima u oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti, kao i brige o zaposlenima. Drago mi je što i partneri prepoznaju napredak koji činimo svake godine i što zajedno ostvarujemo rezultate koji doprinose boljem kvalitetu života šire zajednice“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.


Komentar na Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju ove kompanije dala je gospođa Sanja Bunić, predstavnica Privredne komore Srbije i Globalnog dogovora u Srbiji. 

 

Kompletan Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju TITAN Cementare Kosjerić može se preuzeti ovde, a za više informacija o izveštavanju po GRI standardima pogledati veb sajt: www.globalreporting.org.

 

 

 

< nazad na sve vesti