Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

Dobar provod u društvu nauke

Najava za Festival nauke, na sajtu kosjerske osnovne škole, glasi: „Sve teorije su relativne, a naučni provod kakav već petu godinu zaredom pripremamo u OŠ „Mito Igumanović” je apsolutan. Ne želimo da zvučimo neskromno, ali ono što smo uspeli da sprovedemo u praksu, prevazilazi sva naša očekivanja.”

Bio je to ujedno i poziv da se u subotu, 16. marta 2013. godine, u prostoru škole okupe svi zainteresivani koji žele da zakorače u svet naučnih zanimljivosti. U celodnevnom druženju sa prezenterima, čekali su ih interaktivni programi, izložbe, prezentacije, eksperimenti i niz drugih interesantnih saznanja koje je pripremio kolektiv učenika i nastavnika. Mnoge naučne teorije i činjenice ovde su bile prijemčivije, a čudesni prostor naučnih dostignuća – bliži i razumljiviji. Na ovakvom mestu spoznajemo da moć učenja pomera granice i podstiče svaki razvoj, bitnu vrednost kojoj treba težiti od najranijeg uzrasta.

Osim roditelja, zvaničnih predstavnika lokalne zajednice i drugih sugrađana, naše osnovce su podržali svojim gostovanjem i koordinatori poznatog beogradskog Festivla nauke, Milan i Monika, članovi tima „2 geek weeks”, koji popularizuje nauku kod najmlađih. Oni su na primeren način predstavili prirodne nauke i zanimljivim ogledima pobudili interesovanja dece i odraslih.

Održavanju ove manifestacije doprinela je i Titan Cementara Kosjerić. Podrška je pružena finasijski, ali i kroz neposredno i zapaženo učešće. Kolege iz Proizvodnje (Momčilo Perišić), Kvaliteta (Zorica Mitrović i Nikola Vajović), Mašinskog održavanja (Dragan Mijailović i Miloš Karaklajić) i Zaštite životne sredine (Nevenka Nikolić), demonstrirale su najmlađima zanimljive eksperimente i primenu savremenih tehnologija u našoj fabrici. Zabava koju je pružila termovizijska kamera, laserski uređaj za merenje udaljenosti, ultrazvučno merenje debljine materijala, hemijski eksperimenti, kao i prikazani film o proizvodnji cementa, značajno su doprineli boljem razumevanju našeg procesa poslovanja. Dodatno, entuzijazam sa kojim su kolege pristupile pripremi i realizaciji nastupa na Festivalu nauke, pravi je primer promocije volonterskog rada kao načina sticanja novih znanja.

U pozadini ovog angažmana stoji prepoznatljiva Titanova posvećenost znanju i stalnom napredovanju. To je očigledno u poslovnoj praksi, ali i u odnosu saradnje sa obrazovnim ustanovama, u lokalnoj zajednici i na širem području. Samousavršavanje i pospešivanje rezultata, kao primarnih vrednosti Titana, opredeljuju ulaganja u budućnost mladih i njihove edukativne projekte. To je zaslužio i Festival nauke osnovaca u Kosjeriću.

< nazad na sve vesti