Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

Dodeljene su nagrade najboljim projektima konkursa „Za moj Kosjerić“Na svečanoj ceremoniji u hotelu „Olimpik“ TITAN Cementara Kosjerić dodelila je nagrade za pet najboljih projekata konkursa „Za moj Kosjerić“. Konkurs raspisan 18. februara iz oblasti kulture, ekologije i obrazovanja, završen je 15. marta, a žiri u tročlanom sastavu odabrao je pet najboljih za koje su obezbeđena novčana sredstva za realizaciju.
Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Kosjerić, Dragan Vujić, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakve aktivnosti sprovode u Kosjeriću i iskazao podršku za sve buduće projekte koji će imati za cilj poboljšanje standarda ovog grada.

Za najbolje projekte proglašeni su: „EKO Kosjerić“ nevladine organizacije „dead town Resurrection“, „Reciklomanija“ Udruženja domaćina preduzetnika i umetnika „Vesnik“, projekat „Fono-laboratorija sa digitalnom bibliotekom“ Osnovne škole „Mito Igumanović“, „Inkubator“ takođe nevladine organizacije „dead town Resurrection“, kao i projekat Tehničke škole Kosjerić „Inovacije u nastavi“.

Na konkurs se odazvao veliki broj organizacija i udruženja građana registrovanih na teritoriji Opštine Kosjerić, a osnovni kriterijumi za izbor najboljih projekata bili su usmerenost na rešavanje realnih problema u lokalnoj zajednici, ostvarivanje konkretnih prednosti za građane, kao i usaglašenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić i Strategijom razvoja Opštine Kosjerić.

Ovim povodom, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić, gospodin Miroslav Gligorijević, izjavio je: „Veoma sam ponosan što se na konkurs prijavio ovako veliki broj organizacija. Verujem da žiri nije imao ni malo lak zadatak, kandidati su prepoznali značaj tema i neophodnost aktivnog uključivanja i samim tim pokazali kreativnost i inovativnost tokom pisanja projekata. Konkurs smo organizovali sa ciljem da zajedno unapredimo kvalitet života građana Kosjerića i dugoročno podstaknemo sve da se uključe i zajedno doprinesu ostavrenju boljih uslova za život i poboljšanju postojećih, pa se iskreno nadam da će nagrađeni projekti u tome značajno pomoći. Želeo bih da ovaj konkurs postane naša praksa i tradicija i da sledeće godine u ovo vreme nagrađujemo nove pobednike i organizujemo slične aktivnosti.“

Ukupan novčani fond ovog konkursa bio je 15.000 evra, a nagrađeni će potpisati ugovore sa TITAN Cementarom Kosjerić. U okviru svoje politike društveno odgovornog poslovanja, TITAN Cementara Kosjerić veliku pažnju posvećuje odnosu i saradnji sa lokalnom zajednicom. Mnogi socijalni, kulturni, obrazovni i kreativni projekti odvijaju se uz podršku Cementare.

Izvod iz obrazloženja žirija možete naći ovde.
< nazad na sve vesti