Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

Projekat saradnje sa OŠ „Mito Igumanović“ „Bezbednost pre svega“

U okviru Akcionog plana Odbora za društveno odgovorno poslovanje Titan Cementare Kosjerić, pokrenut je projekat pod nazivom „Bezbednost pre svega“. Podstaknuti naporima da poboljšamo bezbednost i zdravlje na radu u fabrici, podignemo nivo svesti o važnosti ove teme, ne samo kod naših zaposlenih i njihovih porodica, već i u široj zajednici, i podelimo znanja koja smo stekli tokom našeg rada, odlučili smo da ukažemo na značaj ove oblasti kroz druženje sa učenicima četvrtog razreda Osnovne škole „Mito Igumanović“.

Jedan od najznačajnijih aspekata projekta  bilo je učešće drugih važnih institucija  u Kosjeriću  koje se bave bezbednošću dece: Policijska stanica, Dom zdravlja, Osnovna  škola i Dobrovoljno vatrogasno društvo. Sve organizacije su odmah prihvatile saradnju, ističući važnost i neophodnost stalne edukacije na ovu temu.
U dogovoru sa školom i učiteljima, za 66 učenika četvrtog razreda, organizovane su radionice. Tokom prvih susreta, na temu „Bezbednost na putu od kuće do škole“, učenike su posetili  policajci: Željko Dimitrijević, Branislav Petrović i Dragan Ljubičić. Kroz igru i razgovor, ,,četvrtaci’’ su se podsetili osnovnih pravila ponašanja u saobraćaju, a ukazano im je i na najčešće greške, koje ih mogu dovesti u opasnost.

Doktorka Ljiljana Kosorić razgovarala je sa decom o tome kako da spreče moguće povrede dok se igraju – kod kuće, u školi, na igralištu, na treningu, bazenu… Nastupajući novogodišnji praznici bili su dobar povod za korisne preporuke o korišćenju pirotehničkih sredstava koja mogu izazvati ozbiljne povrede.

Treća nedelja seminara bila je posvećena bezbednosti u školi. U rad sa decom uključili su se nastavnici Milenko Stefanović, Aco Karaklajić i Dragan Paunović (predstavnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva). Razmatrane su mnoge naizgled bezazlene pojave u ponašanju učenika, koje mogu ugroziti zdravlje i bezbednost u đačkom  kolektivu.

Edukacija mališana zaokružena je posetom našoj fabrici. Milovan Jakšić, menadžer proizvodnje, objasnio je deci kako se proizvodi cement, ali i koliko je značajna kultura bezbednosti na radu, kao i šta ona praktično znači.

U okviru radionica, učenici su svojim likovnim radovima ilustrovali usvojena znanja. Žiri TCK, simboličnim nagradama, odao je priznanje najuspešnijim stvaraocima; to su: Katarina Erčević, Kristina Topalović, Ognjen Petronijević, Tijana Ranković, Đorđe Gligorijević, Isidora Jonić, Anđela Savić, Dragana Lazović i Marko Đorđević. Njihovi crteži, zajedno sa ostalim odabranim likovnim radovima, pretočeni su u kalendar bezbednosti za 2011. godinu.

< nazad na sve vesti