Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

CE znak – put cementa u Evropsku uniju

Evropska unija je 1985. godine utvrdila jedinstveni sistem, poznat kao CE marking, sa namerom da omogući slobodno kretanje proizvoda među zemljama članicama Evropske unije i ukloni trgovinske barijere. Oznaka „CE“ predstavlja skraćenicu iz francuskog jezika, od reči "Conformite Europeene", što doslovno znači: evropska usaglašenost.

Obeležje ukazuje da je proizvod usaglašen sa primenjivim evropskim zakonodavstvom, vezanim za zdravlje, bezbednost, ekologiju i zaštitu potrošača i da, kao takav, može biti prisutan na tržištu zemalja Evropske unije i zemalja članica EFTA (Island, Lihtenštajn, Švajcarska, Norveška).

Titan Cementara Kosjerić je, sredinom maja 2011, ušla u proceduru dobijanja CE znaka, za dve vrste portland kompozitnog cementa: CEM II/B-M(V-L) 42,5R - oznaka po SRPS B.C1.011:2001 je PC 35M(V-L) 42,5R i CEM II/A-S 42,5N - oznaka po SRPS B.C1.011:2001 je PC 20S 42,5N.

Zahtev je odobren, 24. juna ove godine, što znači da cement iz Titan Cementare Kosjerić, sa CE oznakom, može da putuje na tržište Evropske unije!

  
< nazad na sve vesti