Ostvarivanje rezultata

Jasni ciljevi.
Visoki standardi.
Uvećanje vrednosti kompanije.

Poseta Aleksandrovcu

U želji da iskoristimo poslednje tople dane ove godine, posetili smo centralnu Srbiju, Raški i Rasinski okrug.

Vrnjačka Banja, smeštena između planine Goč i Zapadne Morave, spada u najlepše, i odabrane, Kraljevske banje Srbije. Kraljica srpskog turizma, bogata kulturno-istorijskim spomenicima, rekama i prirodnim lepotama, pravo je okruženje za uživanje i okrepljenje.

              

Sledeća stanica za putnike iz TCK bio je Aleksandrovac. Gradić je poznat po manifestaciji „Župska berba“, i otvorenoj i jedinstvenoj „Fontani vina“, koja simbolizuje nepresušnost župskog vinogorja. Sa „Fontane vina“, za vreme ove manifestacije, teče 20.000 litara vina kojim se služe posetioci. U Muzeju vinarstva i vinogradarstva, smeštenom u podrumu Poljoprivredne škole, nalazi se postavka od više stotina eksponata, pribora i alata, koji su nekada služili za pravljenje vina, i koja ilustruje istorijski razvoj vinogradarstva i vinarstva u Župi. Entuzijasti stalno unapređuju ponudu muzeja, sa namerom da se tradicija vinarstva i vinogradarstva ovog kraja otrgne od zaborava.

Naš dan ne bi bio potpun, da u Vinskoj kući Minića, u selu Tržac, nismo imali priliku da degustiramo najbolja župska vina, o kojima smo toliko slušali. Uz našeg domaćina, svaki gutljaj je bio naročito iskustvo, jer, kako smo naučili, svako vino ima svoju priču…


< nazad na sve vesti